Második napja ünnepli a mindent elsöprő Fidesz-győzelmet a Lokál

Média
2019 október 15., 08:44
comments 269

Hétfőn még csak úgy tűnt, hogy kicsit korán ment nyomdába az aktuális lapszám, és  Budapest egyetlen ingyenesen terjesztett - a központi kormányzati médiaalapítványhoz tartozó - lapja, a Lokál szerkesztőségébe nem jutottak el az önkormányzati választás eredményei. 

Az újság ugyanis Európa legmenőbb játszóteréről közölt címlapi riportot a Városligetből, nyugalmat és rendet biztosító Tarlós István főpolgármesterrel, és a szavazatát mosolyogva leadó Orbán Viktorral: 

Keddre aztán kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről, egyszerűen csak nem maradt ideje kiértékelni a szerkesztőknek a földcsuszamlásszerű Fidesz-győzelem részleteit. Szerencsére a keddi számban már részletesen foglalkoztak azzal, hogyan nyerte halomra magát a kormánypárt. A címlapon a legfontosabb állítás (Orbán Viktortól) kétszer is szerepel: 

„ovábbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb párt az országban”.

A biztonság kedvéért ezt a 2. oldalon kezdődő összefoglalóban még háromszor is megismétlik a szerkesztők. A vezető anyagban ezentúl annak jutott még hely, hogy a listás szavazatokat nézve 50 százalék felett végzett a Fidesz, és a kormánypárt vidéken tartolt mindent, az összes megyei közgyűlésben többséget szerzett, és az 5000 fős vagy annál nagyobb települések közt 147 polgármestert adhatnak az országnak. 

A megyei jogú városok közül is 13 fideszes vezetésű, igaz, 10 jutott az ellenzéknek is. Köszönik továbbá Tarlós Istvánnak, aki veszített ugyan, de Orbán Viktor csak szépet és jót mondott róla. Mégis, a rovat legjobb cikke a „Kormánypárti sikerek Budapesten” című keretes, ahol a lap megünnepli azt az öt kormánypárti polgármestert aki valahogy meg tudta őrizni hivatalát. A politika rovat a

 „Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb” 

című összefoglalóval zárja a keddi összeállítását, amiben Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője ismétli meg a kormányfő szavait, hozzátéve, hogy ugyan működött az összefogás az ország legtöbb részén, de csak „egy pillanatra”, és ennek stabilitása kérdéses. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.