Orbán Viktor a magyarországi kipcsak önkormányzatok nevében gratulált a volt kazah diktátornak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már a csoportképről is lehetett sejteni, hogy hatalmas lesz a buli a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján, de hogy Orbán Viktor röhögés nélkül a magyarországi kipcsak kisebbségről tart majd előadást, arra azért kevesen fogadtak volna. 

Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez. 

A jelenlévők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok. 

Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. És minden évben küldünk is neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van Magyarországon.  Elnök úr, gratulálunk a magas kitüntetéséhez” - mondta el beszédét a magyar miniszterelnök, amit körülötte ülő államfők feszülten figyeltek, mintha csak egy Sacha Baron Cohen-film jelenete lenne.  

Az Index emlékeztetett, hogy a volt kazah elnököt, Nurszultan Nazerbajevet még 2007-ben fogadta kapitányává a Kunszövetség. A Magyarországon kunok néven ismert nép egyébként egy török nyelvű népekből – kipcsakok, sárga ujgurok, ázsiai kunok – álló törzsszövetség volt, amely a 11. században jött létre. Magyarországon a kipcsakokat leginkább kunokként ismerik, ők a 13. században telepedtek le itt, majd szép lassan beolvadtak a magyarságba.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó