Tarlós István nem veszi át fővárosi képviselői mandátumát

POLITIKA
2019 október 15., 10:14
comments 270

„Tarlós István közleményben tudatja, hogy a listavezetésből származó fővárosi képviselői mandátumát nem kívánja átvenni”

 - írja kedd délutáni, rövid közleményében a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. 

Tarlós István és Orbán Viktor érkezik értékelni az önkormányzati választást 2019. október 13-án a Bálnában
photo_camera Tarlós István és Orbán Viktor érkezik értékelni az önkormányzati választást 2019. október 13-án a Bálnában Fotó: Isza Ferenc/AFP

Alighanem kevesen gondolták, hogy a kilenc év után hivatalából távozó, a Fidesz támogatását élvező főpolgármester beülne a közgyűlésbe azok után, hogy elbukta a választás Karácsony Gergellyel szemben, Tarlós külön jelezte a városházán, hogy nem kívánja felvenni mandátumát, ami a kompenzációs lista alapján járna számára.

A választás érdekessége, hogy Tarlós ténylegesen több szavazatot kapott, mint 2014-ben, amikor utoljára megválasztották.

A fideszes jelölt 2006-ban 45 százalékkal kapott ki Demszky Gábortól, 2010-ben viszont 53 százalékkal verte Horváth Csabát (MSZP, 29,47%). 2014-ben kapta a legkevesebb szavazatot, de 291 ezer voks is elég volt neki, hogy 49 százalékkal fölényesen győzzön  Bokros Lajos előtt.

A 2019-es főpolgármester-választás végeredménye:

  1. Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 353 593 szavazat,
  2. Tarlós István (Fidesz-KDNP): 306 608 szavazat,
  3. Puzsér Róbert (Állampolgárok a Centrumban Egyesület): 30 972 szavazat,
  4. Berki Krisztián („független”): 4045 szavazat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.