Bukott fideszes polgármester: Ha egy nagy rendszer elkényelmesedik, ilyen következményekkel kell számolnia

Tarlós István volt fõpolgármester (j) és Ughy Attila, a XVIII. kerület egykori polgármestereFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Nyíltan értékelte az önkormányzati választások végeredmény a fideszes Ughy Attila, aki kilenc év polgármesterség után  alulmaradt a  XVIII. kerületben a közös ellenzéki jelölt Szaniszló Sándorral szemben.

A szocialista jelölt 51 százalékot kapott, több mint 20 ezren szavaztak rá, míg kormánypárti ellenfele csak 45,7 százalékon áll, nagyjából 51 százalékos részvétel mellett. 

Ughy Attila arról beszélt kedden a Magyar Nemzetnek, hogy bízik benne: az elmúlt tíz év felívelő korszakát nem fogja lerombolni az új kerületi vezetés. A távozó fideszes polgármester szerint nem helyi ügyek dominálták az idei önkormányzati választást, amit szerinte mutat, hogy „olyanok nyertek, akiknek térkép kellett ahhoz, hogy eltaláljanak egyik pontról a másikba a kerületben.”

Ehelyett a nagypolitikai témák vitték el rossz irányba kampányt, és ennek itt meg ő is a levét. 

„Vasárnap gyakorlatilag nem önkormányzati választás volt, ami részben a győri botránynak köszönhető, valamint annak, hogy nem reagált rá a Fidesz. Ha egy nagy rendszer elkényelmesedik és kevés kontrollmechanizmust épít be ilyen helyzetekre, akkor a most tapasztalt következményekkel kell számolnia. Ha egy családos kormánypárti polgármester, abban a városban, ahol az Audikat gyártják, kétes pózokban jelenik meg az Adrián készült videókon, ez témát ad az embereknek.

Egy átlagos kocsmai beszélgetésben tízből nyolcan értik, hogy miről van szó, amikor szóba kerülnek Borkai Zsolt ügyei. Ez az eset, és annak nem megfelelő kezelése óriási kárt okozott olyan településeken, ahol egyébként öt-nyolc százalékos előnyben voltak a kormánypártok jelöltjei.”

(Magyar Nemzet)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.