Tisztelet a hősöknek, elindítjuk a politikusok olcsókrumpli számlálóját

politka
2019 október 15., 12:00
comments 246

Talán észre sem vettük a nagy kampányzajban, hogy milyen gondoskodás hatotta át a politikusokat, amikor krumplit adtak a szépkorúaknak ingyen vagy olcsón, volt, ahol jutott kávé, tea, méz, fodroskocka, gyulai kolbász is. 

Persze, itt is vannak irigyek, Ferencvárosban például aljas módon megtámadták a fideszes Bácskai János olcsóalma- és krumpli akcióját, mintha az alkalmas lenne a választók befolyásolására. A helyi választási bizottság szerencsére meglátta a nemes szándékot az akcióban:

Most, hogy végre nincs kampány, jobban oda tudunk figyelni az egészséges táplálkozás apostolaira, elindítjuk a politikusok ételosztó-számlálóját. 

Így állunk most, október 15-én:

photo_camera Fotó: Nicolas Armer/dpa Picture-Alliance/AFP

Holnap is van nap, az egészség mindig fontos. Ha változás lesz, jelentkezünk.

UPDATE 15:44

A poszt megjelenése után az ellenzéki vezetésű XIII. kerületi önkormányzat arról értesített bennünket, hogy ők bizony terveznek ételosztást novemberre, és éppen a választási kampány miatt halasztották a hagyományos időpontnál későbbre az akciót. Ezt írták:

„A XIII. Kerületi Önkormányzatnál minden évben megszervezzük őszi támogatási akciónkat, mely során zöldség-gyümölcs utalványokat igényelhetnek a kerületi partnerkártyával rendelkező lakosok. Az idei évben a korábbiaktól eltérően elhalasztottuk a szeptember-októberben megszervezendő akciót, az önkormányzati választásokra való tekintettel a választást követő napon hirdettük meg azt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.