Élőben adta a Facebookon, ahogy élelmiszert oszt a választások előtt, ő lett a polgármester

élelmiszer
2019 október 16., 05:43

Szendrőn, a néhány ezer fős Borsod megyei településen 41 százalékkal választották polgármesternek Dolányi Jánost, aki múlt szerdán, néhány nappal a szavazás előtt élőben közvetítette a Facebookon, ahogy furgonból osztogatja az élelmiszercsomagokat. 

A videón látszik, ahogy minden háznál megállnak, gondoskodnak róla, hogy mindenkinek jusson csomag, és az is elhangzik, hogy Dolányi mellé kell tenni az ikszet a választáson.

A kampány idején sokfelé próbálták élelmiszerosztással elnyerni az emberek szavazatait, Újbudán például a krumpli volt a sláger. Persze lehet, hogy a polgármesterek a megválasztásuk után is szívesen osztogatnak majd, ezért el is indítottuk az olcsókrumpli-számlálót

Szendrőnek eddig fideszes polgármestere volt Tomorszki István személyében, aki öt éve még fölényesen, 57 százalékkal nyert. Most viszont a Fidesz Bodnár-Pásztor Edinát jelölte, aki 23 százalékkal csak a második lett. Tomorszki elindult függetlenként, de alig 15 százalékot ért el. Rajtuk kívül még egy független jelölt indult, Jósvay István, ő majdnem 21 százalékot kapott.