Hiába üzentek elég világosan a mohácsi választók, polgármester lesz Csorbai Ferenc

Írtunk mi is arról, hogy Csorbai Ferenc úgy lett Mohács polgármestere, hogy sokkal több volt az érvénytelen szavazatot kapott (4076), mint amennyi támogatót (1867). 

Mohácson ugyanis a választások toronymagas esélyesének számító, a várost 20 éve irányító fideszes Szekó József elhunyt szeptember végén. Egyetlen kihívója volt, az MSZP-s Csorbai Ferenc. Új jelölésre már nem volt lehetőség. Az ellenzék nagy része azt kérte Csorbaitól, hogy a kialakult helyzetben lépjen vissza, de a szocialista jelölt ezt visszautasította. Előzetesen csak annyit mondott, hogy ha kevés szavazatot kap, akkor nem fogadja el a tisztséget, azt viszont nem árulta el, hogy mennyi a kevés.

És mint Csorbai a Népszavának elárulta, neki ez pont elég szavazat volt, átveszi a polgármesteri mandátumát és napokon belül megtartja alakuló ülését a közgyűlés. Az MSZP-s politikus azt is elmondta a lapnak, hogy lát esélyt együttműködésre a közgyűléssel, melybe 8 kormánypárti, két szocialista és egy DK Jobbik-Momentum támogatással induló jelölt jutott be. 

Csorbai szerint amúgy azért kapott kevés szavazatot, mert nem szólalhatott meg a helyi médiában, ellopták a szórólapjait, a Facebookról pedig rendszeresen letiltották. Mint fogalmazott, az elmúlt öt évben képviselőként jól együtt tudott dolgozni a fideszes többségű képviselőtestülettel, lát rá esélyt, hogy ez most is így lesz. Szeretné megismertetni a közgyűléssel és a város lakóival a programját, erre polgármesterként lehetősége lesz végre, és ha ezt elfogadják, akkor folytatná a munkát. 

A Fidesz helyi szervezete a lap szerint már jelezte, hogy azt várják Csorbaitól, hogy ne fogadja el a munkát. Ha mégis elfogadja, akkor a közgyűlés feloszlathatja magát, de ekkor fél évnek el kell telnie, mire új választást lehet kiírni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.