Kim Dzsong Un hófehér lovon ügetett fel a Pektu-hegyre

külföld
2019 október 16., 07:06
comments 155
photo_camera Fotó: STR/AFP

Fehér lovon, ügetés és vágtatás közben látható Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor az állami hírügynökség által kiadott képeken. Kim a 2750 méteres, hófödte Pektu-hegyet mászta meg, ami különleges helyet foglal el az ország nemzeti identitásában, hiszen állítólag itt született Kim apja és négyezer éve az első koreai királyság alapítója is. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A propagandaközlemény szerint olyan szilárd hittel és akarattal építették fel a leghatalmasabb országot, mint amilyen maga a Pektu-hegy. Állítólag Kim ezt a harcot idézte fel a csúcson, mélyen elérzékenyülve. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A látogatás azért is lehet érdekes, mert korábban fontos döntéseket készített elő a hegymászással. 2017-ben például a Dél-Koreával való viszony enyhülése előtt időzött el a havasokban. (BBC)

photo_camera Fotó: STR/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.