Máris kettőre ugrott az olcsókrumpli számláló

Választás utáni krumpliosztás-számláló

Amikor tegnap elindítottuk a politikusok olcsókrumpli számlálóját, nem számítottunk rá, hogy 2022-ig lesz dolgunk vele. De előbb a XIII. kerületi önkormányzat jelezte, hogy ők bizony direkt a választás UTÁN egy nappal hirdették meg a szokásos őszi támogatási akciójukat, mely során zöldség-gyümölcs utalványokat igényelhetnek a kerületi partnerkártyával rendelkező lakosok. Pont azért most - a hagyományos időpontnál később -, hogy ne tűnjön kampányeseménynek. Ok, a XIII. kerületi vezetésnek annyira nem kellett izgulnia a választási eredmények miatt. 

És a III. kerületben is olcsókrumpli akció lesz, nem is novemberben, hanem már most pénteken és szombaton. A 44 tonna krumpli már meg is érkezett:

Fotó: Olvasónktól

Nem az új, ellenzéki városvezetés rendelte meg gyorsan, hogy ezzel hálálják meg a rájuk adott voksot, hanem még a Bús Balázs-féle régi, ami már nem lesz hivatalban a krumpliosztás idején. 

A kerületi lapban ugyan a kampány idején hirdették meg az olcsókrumpli akciót, de eredetileg is a választás után akarták kiosztani a rászorulóknak és nyugdíjasoknak. A 20 kilós zsák ára 300 forint. 

Az Index kiment a helyszínre, a leszállított krumplira péntekig biztonsági őrök vigyáznak. 

Ha megint változás lesz, szólunk. Legkésőbb 2022-ben biztosan. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.