Németország megduplázná a rövidtávú repülőutakra kivetett adót

környezetvédelem
2019 október 16., 06:48
comments 245

A német kormány 7,5-ről 13,03 euróra emelné a rövidtávú, Németországon belüli és európai utakra kivetett adó mértékét, jelentették be kedden a Pénzügyminisztériumban. Németország 2050-re teljesen szénsemlegessé szeretne válni, de az adó megduplázása radikálisabb lépés lenne, mint amire eddig számítottak.

A közepes távolságú utakra kivetett adó 23,43-ról 33,01 euróra, a hosszútávú utaké pedig 42,18-ról 59,43 euróra növekedne. A kormány 740 millió euró extra adóbevételre számít, ha jövő áprilisban életbe lépnek az új szabályok, ebből a vonatjegyekre kivetett adó 19-ről 7 szézalékra történő csökkentését finanszíroznák, ami nagyjából tíz százalékkal tenné olcsóbbá a jegyeket.

A rövid távú utak adóját azért növelnék nagyobb arányban, mert ezek extrém mértékben növelik a széndioxid-kibocsátást. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.