Őrizetbe vettek egy osztrák férfit a pincében világvégét váró holland család ügyében

Világvége
2019 október 16., 9:29
comments 67

A holland rendőrség őrizetbe vett egy 58 éves osztrák férfit annak a családnak az ügyében, amely kilenc évig élt egy hollandiai pincében, „a világ végére várva”. Az osztrák férfi nem a család tagja, de ő bérelte a farmot, ahol az öt testvért és beteg édesapjukat megtalálták. Arról egyelőre nincs hír, gyanúsítják-e bármivel, csak annyit tudni, hogy még tart a kihallgatása. 

photo_camera A farm, ahol megtalálták a családot Fotó: Wilbert Bijzitter/ANP/AFP

Ahogy kedden már írtunk róla, az ügyre úgy derült fény, hogy a legidősebb fiú megszökött, és az első útja a közeli Ruinerwold kocsmájába vezetett sörért. Itt öt sör után azt mondta a pultosnak, hogy segítségre van szüksége, mert szökésben van. Hosszú volt a haja, piszkos a szakálla, régi ruhákat viselt és zavarodottnak tűnt. Elmondása szerint sosem járt iskolába és fodrásznál sem volt 9 éve. Beszámolt arról is, hogy az öccsei és a húgai a farmon élnek, de ő véget akart vetni ennek az elszigetelt életnek.

Egyelőre az sem világos, akaratuk ellenére tartották-e őket bezárva, Roger de Groot, a település polgármestere még azt is megkérdőjelezte, hogy a pincében talált férfi-e a gyerekek apja. 

A helyieket sokkolták a történtek, azt mondták, a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt