Őrizetbe vettek egy osztrák férfit a pincében világvégét váró holland család ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A holland rendőrség őrizetbe vett egy 58 éves osztrák férfit annak a családnak az ügyében, amely kilenc évig élt egy hollandiai pincében, „a világ végére várva”. Az osztrák férfi nem a család tagja, de ő bérelte a farmot, ahol az öt testvért és beteg édesapjukat megtalálták. Arról egyelőre nincs hír, gyanúsítják-e bármivel, csak annyit tudni, hogy még tart a kihallgatása. 

A farm, ahol megtalálták a családotFotó: Wilbert Bijzitter/ANP/AFP

Ahogy kedden már írtunk róla, az ügyre úgy derült fény, hogy a legidősebb fiú megszökött, és az első útja a közeli Ruinerwold kocsmájába vezetett sörért. Itt öt sör után azt mondta a pultosnak, hogy segítségre van szüksége, mert szökésben van. Hosszú volt a haja, piszkos a szakálla, régi ruhákat viselt és zavarodottnak tűnt. Elmondása szerint sosem járt iskolába és fodrásznál sem volt 9 éve. Beszámolt arról is, hogy az öccsei és a húgai a farmon élnek, de ő véget akart vetni ennek az elszigetelt életnek.

Egyelőre az sem világos, akaratuk ellenére tartották-e őket bezárva, Roger de Groot, a település polgármestere még azt is megkérdőjelezte, hogy a pincében talált férfi-e a gyerekek apja. 

A helyieket sokkolták a történtek, azt mondták, a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül. (MTI) 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.