Sztoicskov sírva fakadt, amikor a bolgár szurkolók rasszista megnyilvánulásáról kérdezték

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Írtunk mi is arról, hogy hatalmas a botrány Bulgáriában, mivel többször félbeszakadt a bolgár-angol EB-selejtező huhogás és náci karlengetés miatt, és végül Bojko Boriszov miniszterelnök felszólítására lemondott a bolgár futballszövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov is az eset után.

De a történet itt még nem ért véget: minden idők leghíresebb bolgár labdarúgója, Hriszto Sztoicskov egy élő tévéadásban sírta el magát, amikor arról beszélt, hogy szerinte súlyos eltiltással kéne sújtani a bolgár válogatottat, az segíthetne megoldani a problémákat. 

Sztoicskov egy spanyol nyelvű amerikai műsor vendége volt, ott kérdezték arról, hogy szerinte hogyan kéne kezelni a lelátókon tapasztalható rasszizmust, mire a bolgár klasszis arról beszélt, hogy úgy, ahogy egykor az angolokat, öt év meccsek nélkül, majd magába roskadt teljesen. 

A Daily Mail szerint Sztoicskov vélhetően a Heysel-tragédiára gondolt, mely után az angol klubokat öt évre kitiltották minden európai kupából. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.