Orbán Viktor határvédelmi alakulatokat kért a V4-es országoktól

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez, tájékoztatta az MTI-t Orbán Viktor sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

Orbán Viktor a V4-es országok vezetőivel egyeztetFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A magyar miniszterelnök a V4-es országok kormányfőivel egyetértett abban: valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, amennyiben nem sikerül Szíriában biztonságos zónát létesíteni a visszatérő menekültek számára. 

Ahogy arról korábban írtunk, ezzel az érvvel leginkább a török vezetés akarja elfedni, hogy a mostani offenzíva célja valójában az etnikai arányok megváltoztatása a török-szír határ térségében, egy arabok lakta ütközőzóna létrehozása a Szíriában és a Törökországban élő kurd népesség között. 

A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira, ha újabb menekülthullám indulna Európa felé.

Andrej Babis, Mateusz Morawiecki és Peter Pellegrini támogatták Orbán Viktor javaslatát, és ígéretet tettek arra, hogy készek minden szükséges segítséget megadni Magyarországnak, beleértve határvédelmi alakulatok küldését is. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó