Erdogan alapítványa iskolát nyit Budapesten

Budapesten nyit általános iskolát és gimnáziumot a török elnökhöz köthető Maarif Alapítvány, tudta meg a 24.hu. A fővárosi kormányhivatal már engedélyezte, az Oktatási Hivatalnál pedig már aktív státuszú oktatási intézményként szerepel a Maarif Általános Iskola és Gimnázium, pedig csak a jövő tanévtől kezdik meg az oktatást az egykori ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola épületében. A 24.hu szerint a 2020/2021-es tanévben 240 tanulóval számolnak összesen, 160 általános iskolással, és 80 gimnazistával. A lap megkeresésére az intézmény megbízott vezetője nem árulta el, hogy milyen forrásból finanszírozzák a nyitást, de azt sem, hogy milyen diákokat várnak a padokba. 

A Maarif Alapítványt a 2016-os puccskísérlet után hozta létre a török kormány, válaszul a szerintük gülenista nemzetközi iskolahálózatra. Jelenleg 315 iskolát tartanak fent a világ 41 országában. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.