Karácsony felfüggeszti a kilakoltatásokat Budapesten

politika
2019 október 18., 10:42
comments 146

„Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról” - jelentette be a Facebookon az új főpolgármester. 

A sajtósa kérdésemre azt mondta, hogy még át kell nézniük mindent, mielőtt meg tudnák mondani, pontosan hány ilyen eljárás van.

Karácsony azt írja, hogy ez az első lépés, ami után a „következő években” a kerületi önkormányzatokkal kell kialakítani 

„egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.” 

A programjában Karácsony azt ígérte, hogy fellép az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, ahogy azt Zuglóban is tette.

Az év első felében, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta utáni három hónapban 1476 kilakoltatást regisztráltak az országban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.