Karácsony felfüggeszti a kilakoltatásokat Budapesten

2019 október 18., péntek 10:42
149

„Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról” - jelentette be a Facebookon az új főpolgármester. 

A sajtósa kérdésemre azt mondta, hogy még át kell nézniük mindent, mielőtt meg tudnák mondani, pontosan hány ilyen eljárás van.

Karácsony azt írja, hogy ez az első lépés, ami után a „következő években” a kerületi önkormányzatokkal kell kialakítani 

„egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.” 

A programjában Karácsony azt ígérte, hogy fellép az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, ahogy azt Zuglóban is tette.

Az év első felében, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta utáni három hónapban 1476 kilakoltatást regisztráltak az országban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt