Karácsony felfüggeszti a kilakoltatásokat Budapesten

„Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról” - jelentette be a Facebookon az új főpolgármester. 

A sajtósa kérdésemre azt mondta, hogy még át kell nézniük mindent, mielőtt meg tudnák mondani, pontosan hány ilyen eljárás van.

Karácsony azt írja, hogy ez az első lépés, ami után a „következő években” a kerületi önkormányzatokkal kell kialakítani 

„egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.” 

A programjában Karácsony azt ígérte, hogy fellép az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, ahogy azt Zuglóban is tette.

Az év első felében, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta utáni három hónapban 1476 kilakoltatást regisztráltak az országban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.