Tavaly húszezren halhattak meg tuberkulózisban Észak-Koreában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jelentősen, 25 százalékkal nőtt a tuberkolózisban elhalálozottak száma tavaly Észak-Koreában, derül ki a WHO jelentéséből. A becslések szerint az elzárt országban

2018-ban 131 ezer tbc-s megbetegedést regisztráltak, közülük 20 ezer ember halálát okozta betegség.

A WHO rámutatott: míg Dél-Koreában 100 ezer tuberkolózis megbetegedésre 4,8 halálozás jut, addig Észak-Koreában 80. (Euronews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.