Tovább súlyosbodott a munkaerőhiány Magyarországon

gazdaság
2019 október 18., 03:52
comments 370

Több szektorban is nagyon megugrott az álláskeresések száma az év harmadik negyedévében, írja a Világgazdaság. A banki pozíciók esetében 27, a vendéglátásban 14, az építőiparban 5 százalékkal nőtt a betöltendő helyekre kereső hirdetések száma. A Világgazdaságnak az ország legnagyobb HR-szolgáltatójának vezetője kijelentette,

"az említett szektorokban továbbra is szükség van munkaerőre, nem érezzük a hiány enyhülését."

Sőt, Juhász Csongor szerint "ugyanolyan nehéz képzett szakmunkást találni vendéglátós és szállodai pozíciókra, mint korábban, az építőiparban pedig az aktuális beruházások miatt kell továbbra is sok munkavállaló." Az autóiparban az elektromos gépjárművek gyártásához beszállító cégek nem találnak kellő számú dolgozót, de rossz a helyzet a kereskedelemben is.

Tartós a hiány a technológiai területeken: se épületlakatost, se géplakatost, se mérnököt nem találni. Utóbbiért valóságos küzdelem folyik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.