Legalább 12 munkás meghalt, amikor átszakadt az orosz aranybánya illegális duzzasztógátja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A baleset helyszíne

Szörnyű baleset történt szombatra virradóra az oroszországi Krasznojarszk régióban, Scsetyinkino település közelében, egy aranybánya területén, ahol egy 270 embert foglalkoztató aranybányász vállalkozás illegális duzzasztógátat épített a Szejba folyócskára. A gát az éjszaka közepén egyszer csak átszakadt, a víz pedig elsodorta a munkások lakhelyéül szolgáló, valami okból a gát alatti szakaszon elhelyezett ideiglenes kunyhókat. 

Mint az a helyszínen készült fotón is látható, patak méretű vízfolyásról volt szó, de a rozoga tákolmányokban alvó embereknek esélyük sem volt a menekülésre. Az orosz hatóságok hivatalosan megerősítették, hogy legalább 12-en meghaltak, 13 embert pedig még keresnek.

(via Bloomberg/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.