Legalább 12 munkás meghalt, amikor átszakadt az orosz aranybánya illegális duzzasztógátja

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A baleset helyszíne

Szörnyű baleset történt szombatra virradóra az oroszországi Krasznojarszk régióban, Scsetyinkino település közelében, egy aranybánya területén, ahol egy 270 embert foglalkoztató aranybányász vállalkozás illegális duzzasztógátat épített a Szejba folyócskára. A gát az éjszaka közepén egyszer csak átszakadt, a víz pedig elsodorta a munkások lakhelyéül szolgáló, valami okból a gát alatti szakaszon elhelyezett ideiglenes kunyhókat. 

Mint az a helyszínen készült fotón is látható, patak méretű vízfolyásról volt szó, de a rozoga tákolmányokban alvó embereknek esélyük sem volt a menekülésre. Az orosz hatóságok hivatalosan megerősítették, hogy legalább 12-en meghaltak, 13 embert pedig még keresnek.

(via Bloomberg/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.