Gátszakadás Oroszországban: 15 halott

külföld
2019 október 20., 17:09

A kolontári iszapkatasztrófához hasonló tragédia történt szombat hajnalban az oroszországi Krasznojarszk térségében. Az aranybánya gátjai, amik a Sziszim folyót duzzasztják vissza, nem bírták a megáradt folyó okozta nyomást, és átszakadtak, egyes hírek szerint mind az öt. A lezuduló víz házakat sodort el Scsetyinkino faluban, legalább 15-en meghaltak és 16-an megsérültek, öt embert még keresnek. Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy a cég vezetőit halált okozó gondatlanság gyanújával őrizetbe vették, mert

a gátakat engedély nélkül építették.

photo_camera Fotó: Sputnik
photo_camera Fotó: Sputnik

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.