Egy bangladesi parlamenti képviselő 8 hasonmást bérelt fel, hogy helyette vizsgázzanak az egyetemen

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Komoly politikai botrány tört ki Bangladesben, miután az egyik tévécsatorna leleplezte Tamanna Nusratot, az országot kormányzó Awami Liga párt parlamenti képviselőjét, aki 8 hasonmást bérelt fel, hogy azok helyette vizsgázzanak az egyetemen. A tévécsatorna riportere az egyik egyetemi vizsgán lépett oda a nőhöz, aki épp Nusratnak adta ki magát, hogy kérdéseikkel leleplezzék, és ez sikerült is.

A csatorna szerint legalább 13 vizsgán csalhatott így a képviselőnő, és bár az egyetemen ez nyílt titoknak számított, senki nem szólt, mert féltek a befolyásos családból származó politikus bosszújától. Nusratot a botrány kirobbanása után eltanácsolták az egyetemről, és az alkancellár szerint tettek is arról, hogy soha többé ne is vehessék fel semmilyen szakra az intézményben. Nusrat egyébként egy BA-szakot szeretett volna elvégezni a Bangladesh Open University nevű egyetemen a képviselősége mellett. (Al-Jazeera)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.