Egy bangladesi parlamenti képviselő 8 hasonmást bérelt fel, hogy helyette vizsgázzanak az egyetemen

Komoly politikai botrány tört ki Bangladesben, miután az egyik tévécsatorna leleplezte Tamanna Nusratot, az országot kormányzó Awami Liga párt parlamenti képviselőjét, aki 8 hasonmást bérelt fel, hogy azok helyette vizsgázzanak az egyetemen. A tévécsatorna riportere az egyik egyetemi vizsgán lépett oda a nőhöz, aki épp Nusratnak adta ki magát, hogy kérdéseikkel leleplezzék, és ez sikerült is.

A csatorna szerint legalább 13 vizsgán csalhatott így a képviselőnő, és bár az egyetemen ez nyílt titoknak számított, senki nem szólt, mert féltek a befolyásos családból származó politikus bosszújától. Nusratot a botrány kirobbanása után eltanácsolták az egyetemről, és az alkancellár szerint tettek is arról, hogy soha többé ne is vehessék fel semmilyen szakra az intézményben. Nusrat egyébként egy BA-szakot szeretett volna elvégezni a Bangladesh Open University nevű egyetemen a képviselősége mellett. (Al-Jazeera)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.