Egy bangladesi parlamenti képviselő 8 hasonmást bérelt fel, hogy helyette vizsgázzanak az egyetemen

külföld
2019 október 21., 19:32
comments 76

Komoly politikai botrány tört ki Bangladesben, miután az egyik tévécsatorna leleplezte Tamanna Nusratot, az országot kormányzó Awami Liga párt parlamenti képviselőjét, aki 8 hasonmást bérelt fel, hogy azok helyette vizsgázzanak az egyetemen. A tévécsatorna riportere az egyik egyetemi vizsgán lépett oda a nőhöz, aki épp Nusratnak adta ki magát, hogy kérdéseikkel leleplezzék, és ez sikerült is.

link Forrás

A csatorna szerint legalább 13 vizsgán csalhatott így a képviselőnő, és bár az egyetemen ez nyílt titoknak számított, senki nem szólt, mert féltek a befolyásos családból származó politikus bosszújától. Nusratot a botrány kirobbanása után eltanácsolták az egyetemről, és az alkancellár szerint tettek is arról, hogy soha többé ne is vehessék fel semmilyen szakra az intézményben. Nusrat egyébként egy BA-szakot szeretett volna elvégezni a Bangladesh Open University nevű egyetemen a képviselősége mellett. (Al-Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.