Egy bangladesi parlamenti képviselő 8 hasonmást bérelt fel, hogy helyette vizsgázzanak az egyetemen

Komoly politikai botrány tört ki Bangladesben, miután az egyik tévécsatorna leleplezte Tamanna Nusratot, az országot kormányzó Awami Liga párt parlamenti képviselőjét, aki 8 hasonmást bérelt fel, hogy azok helyette vizsgázzanak az egyetemen. A tévécsatorna riportere az egyik egyetemi vizsgán lépett oda a nőhöz, aki épp Nusratnak adta ki magát, hogy kérdéseikkel leleplezzék, és ez sikerült is.

A csatorna szerint legalább 13 vizsgán csalhatott így a képviselőnő, és bár az egyetemen ez nyílt titoknak számított, senki nem szólt, mert féltek a befolyásos családból származó politikus bosszújától. Nusratot a botrány kirobbanása után eltanácsolták az egyetemről, és az alkancellár szerint tettek is arról, hogy soha többé ne is vehessék fel semmilyen szakra az intézményben. Nusrat egyébként egy BA-szakot szeretett volna elvégezni a Bangladesh Open University nevű egyetemen a képviselősége mellett. (Al-Jazeera)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.