Egy parlamenti válaszból derült ki, hogy nyomoznak Borkai ügyében

2019 október 21., hétfő 15:02
127

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője intézett kérdést a parlamentben a Belügyminisztériumhoz a Borkai-ügyről. Kérdésében felsorolta Borkai és a közelmúltban nyilvánosságra került szexvideóban szereplő győri vállalkozók korrupciógyanús ügyeit, és azt kérdezte, indult-e nyomozás ezekben az ügyekben.

Az interpellációra Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt, aki elmondta, nyomozás folyik az ügyben, de éppen emiatt további tájékoztatást nem adott. Az államtitkár elmondta azt is, hogy Varju szavaival ellentétben „Magyarországon senki nem áll a törvények felett”, a rendőrség minden ügyben elfogulatlanul nyomoz. Ugyanakkor a botrányban szerepelnek olyan önkormányzati ügyek is, amikbe a Belügyminisztérium és a rendőrség nem tud beleszólni.

Varju szerint eddig pont az látszott Magyarországon, hogy a rendőrség és az ügyészség védelmet nyújt a Fideszhez közelálló embereknek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt