Egy parlamenti válaszból derült ki, hogy nyomoznak Borkai ügyében

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője intézett kérdést a parlamentben a Belügyminisztériumhoz a Borkai-ügyről. Kérdésében felsorolta Borkai és a közelmúltban nyilvánosságra került szexvideóban szereplő győri vállalkozók korrupciógyanús ügyeit, és azt kérdezte, indult-e nyomozás ezekben az ügyekben.

Az interpellációra Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt, aki elmondta, nyomozás folyik az ügyben, de éppen emiatt további tájékoztatást nem adott. Az államtitkár elmondta azt is, hogy Varju szavaival ellentétben „Magyarországon senki nem áll a törvények felett”, a rendőrség minden ügyben elfogulatlanul nyomoz. Ugyanakkor a botrányban szerepelnek olyan önkormányzati ügyek is, amikbe a Belügyminisztérium és a rendőrség nem tud beleszólni.

Varju szerint eddig pont az látszott Magyarországon, hogy a rendőrség és az ügyészség védelmet nyújt a Fideszhez közelálló embereknek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.