Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

2019 október 21., hétfő 15:14
147

Polt Péter legfőbb ügyész indítványára a parlament kétharmados többséggel megszavazta, Varju László mentelmi jogának felfüggesztését. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják, egészen pontosan azzal, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek, ha az visszalép a javára.

A jelölt Horváth Imre volt, aki a 2014-ben, Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi választáson az MSZP színeiben nagy fölénnyel győzte le fideszes kihívóját.

A 2018-as parlamenti választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon a DK jelezte, hogy ők szeretnének jelöltet indítani a körzetben, mégpedig Varjút, és miután az MSZP ebbe belement, Horváth Imre kilépett a pártból, hogy függetlenként indulhasson. A mostani ügy iratai szerint Horváth visszautasította Varju ajánlatát, amiben a DK-s pénzt ígért a visszalépésért. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt