Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

POLITIKA
2019 október 21., 15:14
comments 143

Polt Péter legfőbb ügyész indítványára a parlament kétharmados többséggel megszavazta, Varju László mentelmi jogának felfüggesztését. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják, egészen pontosan azzal, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek, ha az visszalép a javára.

A jelölt Horváth Imre volt, aki a 2014-ben, Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi választáson az MSZP színeiben nagy fölénnyel győzte le fideszes kihívóját.

A 2018-as parlamenti választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon a DK jelezte, hogy ők szeretnének jelöltet indítani a körzetben, mégpedig Varjút, és miután az MSZP ebbe belement, Horváth Imre kilépett a pártból, hogy függetlenként indulhasson. A mostani ügy iratai szerint Horváth visszautasította Varju ajánlatát, amiben a DK-s pénzt ígért a visszalépésért. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.