Netanjahu nem tud kormányt alakítani Izraelben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jelezte Reuven Rivlin elnöknek, hogy nem tud a kormányalakításhoz megfelelő többséget szerezni a legutóbbi választáson felállt parlamentben. A választáson Netanjahu pártja, a Likud eggyel kevesebb mandátumot szerzett, mint az egyesült ellenzék, ez azonban még nem jelentette volna feltétlenül azt, hogy Netanjahu nem lehet miniszterelnök, ugyanis az izraeli pártstruktúra nemzetközi összehasonlításban is nagyon széttagoltnak számít, a kormánytöbbséget szinte mindig bonyolult koalíciós szövetségek támogatják.

Netanjahu azonban most az erre rendelkezésére álló idő alatt nem tudott jobboldali koalíciót felállítani a kormánya mögé, ezért most Rivlin elnök az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, Benny Gantznak ad majd erre megbízást. Gantznak 28 napja lesz kormányképes koalíciót létrehozni. De neki sem lesz könnyű dolga.

Netanjahu egy, a Facebookra posztolt videóban azt mondta, ő kereste a szövetséget Gantz-cal annak érdekében, hogy ne kelljen új választást kiírni, de az ellenzéki jelölt elutasította a közeledését.

Netanjahu egyébként 2009 óta Izrael miniszterelnöke. (Hárec)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.