Újabb területeket csavarnak ki Kásler kezéből

POLITIKA
2019 október 21., 08:23
comments 136

Egyre fogynak a területek, amiket Kásler Miklós miniszterként felügyelhet. A Népszava információi szerint ezúttal az egészségügyi szakképesítés területét veszítheti el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, azt a jövőben az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelhetné.

A tárcák közti osztozkodásban az ITM már eddig is az Emmi kárára növelhette hatáskörét, a jövőben az elvben az egészségügyet felelő Káslernek már nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában. A terv nagyon nem tetszik az Emmi-nek, ami azzal fenyegetőzik, hogy ha Káslernek tényleg nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok kialakításába, akkor nem tudják támogatni a tervet.

Az elmúlt hónapokban már több területet elvettek Kásler minisztériumától, a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram a külügyhöz került, a kutatásfejlesztést és a klínikai gyógyszervizsgálatokat pedig szintén Palkovics minisztériuma vinné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.