Újabb területeket csavarnak ki Kásler kezéből

Egyre fogynak a területek, amiket Kásler Miklós miniszterként felügyelhet. A Népszava információi szerint ezúttal az egészségügyi szakképesítés területét veszítheti el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, azt a jövőben az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelhetné.

A tárcák közti osztozkodásban az ITM már eddig is az Emmi kárára növelhette hatáskörét, a jövőben az elvben az egészségügyet felelő Káslernek már nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában. A terv nagyon nem tetszik az Emmi-nek, ami azzal fenyegetőzik, hogy ha Káslernek tényleg nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok kialakításába, akkor nem tudják támogatni a tervet.

Az elmúlt hónapokban már több területet elvettek Kásler minisztériumától, a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram a külügyhöz került, a kutatásfejlesztést és a klínikai gyógyszervizsgálatokat pedig szintén Palkovics minisztériuma vinné.