Újabb területeket csavarnak ki Kásler kezéből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyre fogynak a területek, amiket Kásler Miklós miniszterként felügyelhet. A Népszava információi szerint ezúttal az egészségügyi szakképesítés területét veszítheti el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, azt a jövőben az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelhetné.

A tárcák közti osztozkodásban az ITM már eddig is az Emmi kárára növelhette hatáskörét, a jövőben az elvben az egészségügyet felelő Káslernek már nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában. A terv nagyon nem tetszik az Emmi-nek, ami azzal fenyegetőzik, hogy ha Káslernek tényleg nem lesz beleszólása az egészségügyi szakképzési programok kialakításába, akkor nem tudják támogatni a tervet.

Az elmúlt hónapokban már több területet elvettek Kásler minisztériumától, a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram a külügyhöz került, a kutatásfejlesztést és a klínikai gyógyszervizsgálatokat pedig szintén Palkovics minisztériuma vinné.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.