A távolsági busz sofőrjével szállíttatta a kokaint egy zalai díler

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el a letartóztatását annak a 43 éves zalai férfinak, 

aki a távolsági busz segítségével 2018 januárjától havi rendszerességgel értékesített kábítószert Zalacsányban élő nőismerősének, aki a szert maga is továbbadta ismerőseinek.Az alkalmanként 10-15 gramm súlyú, fehér por állagú kokaint a férfi több alkalommal is úgy juttatta el Zalacsányba, hogy a Budapest - Zalaegerszeg útvonalon közlekedő menetrendszerinti autóbusz járat sofőrjének egy irattartót adott át azzal a kéréssel, hogy Zalacsányban az autóbusz megállóban várakozó nőnek adja át. 

Múlt pénteken egy rendőri intézkedés során derült ki, hogy a „buszsofőr által szívességből” kézbesített csomagban 2 darab hengeres formájú, tömör állagú, összesen 31,2 gramm bruttó tömegű, fehér por volt elrejtve, amiről az előzetes szakértői vizsgálat megállapította, hogy kokain. 

Mivel az ügyészség szerint a más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben fennáll a szökés elrejtőzés veszélye, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is, ezért a bíróság a Zalaegerszegi Járási Ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. (Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér