A távolsági busz sofőrjével szállíttatta a kokaint egy zalai díler

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el a letartóztatását annak a 43 éves zalai férfinak, 

aki a távolsági busz segítségével 2018 januárjától havi rendszerességgel értékesített kábítószert Zalacsányban élő nőismerősének, aki a szert maga is továbbadta ismerőseinek.Az alkalmanként 10-15 gramm súlyú, fehér por állagú kokaint a férfi több alkalommal is úgy juttatta el Zalacsányba, hogy a Budapest - Zalaegerszeg útvonalon közlekedő menetrendszerinti autóbusz járat sofőrjének egy irattartót adott át azzal a kéréssel, hogy Zalacsányban az autóbusz megállóban várakozó nőnek adja át. 

Múlt pénteken egy rendőri intézkedés során derült ki, hogy a „buszsofőr által szívességből” kézbesített csomagban 2 darab hengeres formájú, tömör állagú, összesen 31,2 gramm bruttó tömegű, fehér por volt elrejtve, amiről az előzetes szakértői vizsgálat megállapította, hogy kokain. 

Mivel az ügyészség szerint a más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben fennáll a szökés elrejtőzés veszélye, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is, ezért a bíróság a Zalaegerszegi Járási Ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. (Ügyészség)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.