Szinte kiürült az újpesti városháza, egyszerre negyvenen mondtak fel

POLITIKA
2019 október 22., 17:05
comments 591

Amikor múlt csütörtökön átvette hivatalát Déri Tibor, Újpest frissen megválasztott momentumos polgármestere, majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed - írja a 24.hu.

A polgármester megerősítette a portál értesülését, miszerint a héten egyszerre negyven ember kérte a felmentését. Ez a többség esetében meg is történt, mire az új polgármester megérkezett.

Wintermantel Zsolt 2010-2019, Déri Tibor 2019-
photo_camera Wintermantel Zsolt 2010-2019, Déri Tibor 2019-

A IV. kerületet 9 évig vezette a fideszes Wintermantel Zsolt, de az önkormányzati választás után még a képviselő-testületben is kisebbségbe kerültek a kormánypártok. Az önkormányzatnál viszont gyorsan és sok embert kell találnia Déri Tibornak, hiába jelezte az átadás-átvétel előtt is, hogy számít az eddig ott dolgozók munkájára.

„Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt”

- mondta a 24-nek az új polgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.