Gyurcsány: Ne ünnepelje 56-ot, aki támogatja a kurd népirtást

2019 október 23., szerda 9:55
166

Nem nagyon csomagolta ünnepi köntösbe, vegytiszta napi politikai beszédet mondott Gyurcsány Ferenc Nagy Imre szobránál. A DK-elnöke még úgy kezdte, hogy meg kell próbálni közösen elfogadni 1956 különböző hagyományait, aztán olyan szereplőt emelte be az ünnepi beszédébe, aki aligha szerepelt még ilyen kontextusban: Erdogan török elnököt. Gyurcsány szerint Orbán majd biztosan patetikus szavakkal emlékszik meg a forradalomról, de „hogy a pokolba képes azt mondani, hogy az általuk feltételezett magyar nemzeti érdek felülírja az erkölcsöt és a nemzetközi jogot akkor, amikor támogatják a kurd népirtást, és támogatják az ebben főszerepet vállaló Erdogant”.

Gyurcsány szerint aki egyetért Erdogannal, és a kurd népirtással, az valójában egyetért az 56-os orosz megszállással és a magyar szabadság eltiprásával. „Aki pedig ez utóbbival egyetért, az ne ünnepelje 56 október 23-át, hanem húzódjon vissza bunkereibe, merthogy a szabad emberekkel nem mernek találkozni, és gondolkodjon el azon, hogy lehet egyszerre szolgálni Lucifert és a teremtő Istent is, a szabadságot és a szolgaságot is,a tisztességet és a tisztességtelenséget is”.

Gyurcsány ezek után hazafias ellenzék létrehozására szólította fel az Orbánnal szemben álló politikai erőket és civileket. Ez szerinte természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt