Kim Dzsongun leromboltatja a dél-koreaiak szállodáit

Kim Dzsongun megszemléli a Gyémánt-hegyen két évtizede épült dél-koreai idegenforgalmi létesítményeket. Észak-Korea diktátora arra jutott, hogy azok lepusztultak, ezért úgy döntött, hogy lerombolják mindet.Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora elrendelte a Dél-Korea által épített szállodák és más idegenforgalmi létesítmények lerombolását a Gyémánt-hegyen. A koreai etnogenézis kulcsfontosságú helyén, a Gyémánt-hegyen 1998-ban kezdtek kiépíteni turisztikai létesítményeket - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát. Az utaztatások tíz évig tartottak, mígnem 2008-ban egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát.

Ezután az észak-koreai kormány 2010-ben kisajátította a dél-koreai létesítményeket. Az észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint most Kim Dzsongun a létesítményeket felkeresve arra jutott, hogy azok lepusztultak, és idegenek észak-korea nemzeti jellegétől.

Kim bírálta apja politikáját, amely szerinte túlságosan függött Szöultól. Bejelentette, hogy teljes egészében lerombolják az épületeteket, majd saját ízlésük szerinti modern létesítményeket emelnek a helyükön. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.