Kim Dzsongun leromboltatja a dél-koreaiak szállodáit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kim Dzsongun megszemléli a Gyémánt-hegyen két évtizede épült dél-koreai idegenforgalmi létesítményeket. Észak-Korea diktátora arra jutott, hogy azok lepusztultak, ezért úgy döntött, hogy lerombolják mindet.Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora elrendelte a Dél-Korea által épített szállodák és más idegenforgalmi létesítmények lerombolását a Gyémánt-hegyen. A koreai etnogenézis kulcsfontosságú helyén, a Gyémánt-hegyen 1998-ban kezdtek kiépíteni turisztikai létesítményeket - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát. Az utaztatások tíz évig tartottak, mígnem 2008-ban egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát.

Ezután az észak-koreai kormány 2010-ben kisajátította a dél-koreai létesítményeket. Az észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint most Kim Dzsongun a létesítményeket felkeresve arra jutott, hogy azok lepusztultak, és idegenek észak-korea nemzeti jellegétől.

Kim bírálta apja politikáját, amely szerinte túlságosan függött Szöultól. Bejelentette, hogy teljes egészében lerombolják az épületeteket, majd saját ízlésük szerinti modern létesítményeket emelnek a helyükön. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.