Kim Dzsongun leromboltatja a dél-koreaiak szállodáit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Kim Dzsongun megszemléli a Gyémánt-hegyen két évtizede épült dél-koreai idegenforgalmi létesítményeket. Észak-Korea diktátora arra jutott, hogy azok lepusztultak, ezért úgy döntött, hogy lerombolják mindet.Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora elrendelte a Dél-Korea által épített szállodák és más idegenforgalmi létesítmények lerombolását a Gyémánt-hegyen. A koreai etnogenézis kulcsfontosságú helyén, a Gyémánt-hegyen 1998-ban kezdtek kiépíteni turisztikai létesítményeket - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát. Az utaztatások tíz évig tartottak, mígnem 2008-ban egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát.

Ezután az észak-koreai kormány 2010-ben kisajátította a dél-koreai létesítményeket. Az észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint most Kim Dzsongun a létesítményeket felkeresve arra jutott, hogy azok lepusztultak, és idegenek észak-korea nemzeti jellegétől.

Kim bírálta apja politikáját, amely szerinte túlságosan függött Szöultól. Bejelentette, hogy teljes egészében lerombolják az épületeteket, majd saját ízlésük szerinti modern létesítményeket emelnek a helyükön. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.