Kim Dzsongun leromboltatja a dél-koreaiak szállodáit

külföld
2019 október 23., 06:09
comments 93
Kim Dzsongun megszemléli a Gyémánt-hegyen két évtizede épült dél-koreai idegenforgalmi létesítményeket. Észak-Korea diktátora arra jutott, hogy azok lepusztultak, ezért úgy döntött, hogy lerombolják mindet.
photo_camera Kim Dzsongun megszemléli a Gyémánt-hegyen két évtizede épült dél-koreai idegenforgalmi létesítményeket. Észak-Korea diktátora arra jutott, hogy azok lepusztultak, ezért úgy döntött, hogy lerombolják mindet. Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora elrendelte a Dél-Korea által épített szállodák és más idegenforgalmi létesítmények lerombolását a Gyémánt-hegyen. A koreai etnogenézis kulcsfontosságú helyén, a Gyémánt-hegyen 1998-ban kezdtek kiépíteni turisztikai létesítményeket - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát. Az utaztatások tíz évig tartottak, mígnem 2008-ban egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát.

Ezután az észak-koreai kormány 2010-ben kisajátította a dél-koreai létesítményeket. Az észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint most Kim Dzsongun a létesítményeket felkeresve arra jutott, hogy azok lepusztultak, és idegenek észak-korea nemzeti jellegétől.

Kim bírálta apja politikáját, amely szerinte túlságosan függött Szöultól. Bejelentette, hogy teljes egészében lerombolják az épületeteket, majd saját ízlésük szerinti modern létesítményeket emelnek a helyükön. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.