Kína felajánlotta, hogy ingyenes képzést biztosítanak magyar idegenvezetőknek

politika
2019 október 23., 13:20

Kína magyar idegenvezetők díjmentes kínai szakmai és nyelvi képzését ajánlotta fel, ez rendkívüli lehetőséget biztosít a két ország turisztikai kapcsolatainak bővítésére - mondta Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár szerdán az MTI-nek Rigából telefonon nyilatkozva.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselője a Kína és 17 kelet-közép-európai állam között létrejött együttműködés turisztikai fórumán vett részt a lett fővárosban. Megjegyezte, a turisztikai területen Magyarország koordinátori szerepet tölt be az együttműködésben.

Menczer elmondása szerint tavaly a 2010-esnél hatszor több, 250 ezernél több kínai turista érkezett Magyarországra, Kína magyarországi befektetéseinek értéke pedig 4,5 milliárd dollárt tesz ki, a legtöbbet a régióban. Ezzel párhuzamosan a Kínába irányuló magyar export megduplázódott 2010 óta, és elérte a 2,3 milliárd dolláros értéket. 

Menczer Tamás szólt arról is, hogy a magyar álláspont szerint a külpolitika fókuszában az együttműködésnek és nem egymás "leckéztetésének" kell lennie, Magyarország külpolitikája a kölcsönös tiszteletre és megértésre épül.

Közölte, a rendezvény ideje alatt kétoldalú találkozókon is részt vett. Elmondta, Lo Su-kang kínai kulturális és turisztikai miniszter - kizárólag Magyarországnak - idegenvezetők díjmentes kínai szakmai és nyelvi képzését ajánlotta fel. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.