Több tucatnyi szélsőjobbos gyújtott fel egy szivárványos zászlót az Auróránál

A józsefvárosi közösségi hely, az Auróra működtetője, Schönberger Ádám az Indexnek mondta el, hogy október 23-án több tucatnyi szélsőjobboldali rohamozta meg az épületet. Mivel azonban az Auróra éppen zárva volt, végül csak leszedték a bejáratnál logó szivárványos zászlót, és felgyújtottál azt, majd neonáci matricákkal ragasztották tele a bejáratot. 

Az Auróra működtetőit a szomszédok riasztották. Schönberger az Indexnek azt mondta, hogy feltehetően a Légió Hungária nevű radikális csoportosulás tagjai jártak az épületnél. 

Nemrég Budaházy György és csapata járt az épületben, és zavart meg egy homoszexualitással foglalkozó előadást. Akkor ugyan kiérkeztek a rendőrök, de intézkedni nem voltak hajlandóak

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.