Valótlanul terjesztette a Szegedma, hogy nem terjesztett valótlanságokat

2019 október 23., szerda 6:37
85

Helyreigazítás-történelmi esemény tanúi lehettünk 2019. október 23-án. A Szegedma című Fidesz-közeli propagandaújságban jelent meg ma egy helyreigazítás arról, hogy a lap valótlanul állította, hogy a bíróság szerint a Délmagyar című kormányzati lap nem terjesztett valótlanságokat Ujhelyi István szocialista EP-képviselőről. "A Délmagyar alapján valótlanságokat híreszteltünk a dr. Ujhelyi István által kezdeményezett sajtóperrel kapcsolatban" - kezdődik a helyreigazítás, amiben aztán kifejtik, hogy 2019. augusztus 3-án megjelent "Jogerős: nem híresztelt valótlanságot a Délmagyar Újhelyiről" című, a Délmagyar beszámolója alapján készült cikkükben valótlanul állították, hogy a bíróság a lapnak adott volna igazat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Délmagyar 2019. augusztus 3-án helyreigazítást tett közzé a tárgyban, mivel a Délmagyar, és mint mostani helyreigazításában a Szegedma is elismeri, a Szegedma jogerősen elvesztette a sajtópert, amit Ujhelyi István indított a két lap ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt