Valótlanul terjesztette a Szegedma, hogy nem terjesztett valótlanságokat

politika
2019 október 23., 06:37
comments 84

Helyreigazítás-történelmi esemény tanúi lehettünk 2019. október 23-án. A Szegedma című Fidesz-közeli propagandaújságban jelent meg ma egy helyreigazítás arról, hogy a lap valótlanul állította, hogy a bíróság szerint a Délmagyar című kormányzati lap nem terjesztett valótlanságokat Ujhelyi István szocialista EP-képviselőről. "A Délmagyar alapján valótlanságokat híreszteltünk a dr. Ujhelyi István által kezdeményezett sajtóperrel kapcsolatban" - kezdődik a helyreigazítás, amiben aztán kifejtik, hogy 2019. augusztus 3-án megjelent "Jogerős: nem híresztelt valótlanságot a Délmagyar Újhelyiről" című, a Délmagyar beszámolója alapján készült cikkükben valótlanul állították, hogy a bíróság a lapnak adott volna igazat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Délmagyar 2019. augusztus 3-án helyreigazítást tett közzé a tárgyban, mivel a Délmagyar, és mint mostani helyreigazításában a Szegedma is elismeri, a Szegedma jogerősen elvesztette a sajtópert, amit Ujhelyi István indított a két lap ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.