Valótlanul terjesztette a Szegedma, hogy nem terjesztett valótlanságokat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Helyreigazítás-történelmi esemény tanúi lehettünk 2019. október 23-án. A Szegedma című Fidesz-közeli propagandaújságban jelent meg ma egy helyreigazítás arról, hogy a lap valótlanul állította, hogy a bíróság szerint a Délmagyar című kormányzati lap nem terjesztett valótlanságokat Ujhelyi István szocialista EP-képviselőről. "A Délmagyar alapján valótlanságokat híreszteltünk a dr. Ujhelyi István által kezdeményezett sajtóperrel kapcsolatban" - kezdődik a helyreigazítás, amiben aztán kifejtik, hogy 2019. augusztus 3-án megjelent "Jogerős: nem híresztelt valótlanságot a Délmagyar Újhelyiről" című, a Délmagyar beszámolója alapján készült cikkükben valótlanul állították, hogy a bíróság a lapnak adott volna igazat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Délmagyar 2019. augusztus 3-án helyreigazítást tett közzé a tárgyban, mivel a Délmagyar, és mint mostani helyreigazításában a Szegedma is elismeri, a Szegedma jogerősen elvesztette a sajtópert, amit Ujhelyi István indított a két lap ellen.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.