Valótlanul terjesztette a Szegedma, hogy nem terjesztett valótlanságokat

Helyreigazítás-történelmi esemény tanúi lehettünk 2019. október 23-án. A Szegedma című Fidesz-közeli propagandaújságban jelent meg ma egy helyreigazítás arról, hogy a lap valótlanul állította, hogy a bíróság szerint a Délmagyar című kormányzati lap nem terjesztett valótlanságokat Ujhelyi István szocialista EP-képviselőről. "A Délmagyar alapján valótlanságokat híreszteltünk a dr. Ujhelyi István által kezdeményezett sajtóperrel kapcsolatban" - kezdődik a helyreigazítás, amiben aztán kifejtik, hogy 2019. augusztus 3-án megjelent "Jogerős: nem híresztelt valótlanságot a Délmagyar Újhelyiről" című, a Délmagyar beszámolója alapján készült cikkükben valótlanul állították, hogy a bíróság a lapnak adott volna igazat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Délmagyar 2019. augusztus 3-án helyreigazítást tett közzé a tárgyban, mivel a Délmagyar, és mint mostani helyreigazításában a Szegedma is elismeri, a Szegedma jogerősen elvesztette a sajtópert, amit Ujhelyi István indított a két lap ellen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.