Nyílt antiszemitizmussal jelentkezik Bayer Zsolt blogja

Új poszt jelent meg Bayer Zsolt Bádog nevű blogján, ahol a magas állami kitüntetésben részesített fideszes aktivista két publicisztika között osztja meg különböző gondolatait, illetve az interneten talált képeket és szövegeket olvasóival.

Ezúttal a 

Hát nem érdekes?

című írásban egy fotó látható egy postaládáról, amin sok külföldi neve olvasható. A vélhetően zsidó származású emberek nevei alatt a képen a felirat:

„Sok szavazópolgár kis helyen is elfér..”

A kép felett az idézett szöveg szerint

„Egy lakásba 18 név?
A postaláda elég kicsi.
Nem lehet nagy levelezési forgalom.
Szabályos lehet ennyi ember egy címen?
Hány ilyen lakás lehet?
Ha emeletes ágyakon alszanak, akkor is hány szobás lehet?
Ha tényleg igaz, mindenki ott lakik, társasház fizeti a víz számlát vagy van külön vízórája ennek a lakásnak?"

A kép, a rajta és mellett lévő szöveg arra a fideszes körökben népszerű elméletre utalhat, hogy a Budapesten bejelentett lakcímmel és így szavazati joggal rendelkező külföldiek dönthették el a főpolgármester választás eredményét. Ebben a változatban nem akármilyen külföldiekről, hanem zsidó származású emberekről van szó, akik sokan laknak egy helyen, lehet, hogy illegálisan, viszont a kép készítője szerint kétséget kizáróan szavazópolgárok.

Egyébként semmit nem tudunk arról, hogy a Budapesten lakó külföldiek, vagy azon belül a zsidó származású emberek hogyan szavaztak volna az októberi önkormányzati választáson.

Bayer Zsolt várhatóan néhány órán belül új poszttal jelentkezik majd, mely szerint

  • A - Feltörték a blogját, ez a legutóbbi bejegyzés nem tőle származik.
  • B - Ő csak találta ezt a képet (esetleg küldték neki), és érdekesnek találta, de ez nem jelenti, hogy egyetértene bármivel.
  • C - Kérdezni ugye azért még szabad?!?!
  • D - Neki fogalma sem volt, hogy ezek zsidó nevek volnának, csak annyit tudott, hogy külföldiek.
  • E - Az az antiszemita, akinek erről a képről és szövegről antiszemitizmus jut eszébe.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó