Rose McGowan szerint Weinstein megpróbálta elintézni, hogy ne jelenjen meg könyve a szexuális zaklatásokról

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Rose McGowan, aki az elsők közt vádolta szexuális erőszakkal Harvey Weinstein producert, most azt állítja, Weinstein megpróbálta őt elhallgattatni, miután dolgozni kezdett a zaklatásokat feldolgozó „Brave”, azaz „Bátor” című könyvén.  

A színésznő szerint Weinstein felbérelte a Black Cube nevű magán-hírszerző céget, hogy szerezzenek információkat a készülő könyvről, és tegyenek róla, hogy soha ne jelenjen meg. McGowan ezért pert indított a Weinstein, a cég, valamint a producer korábbi ügyvédei, David Boies és Lisa Bloom ellen. 

Rose McGowanFotó: Matthew Eisman/AFP

McGowan szerint ez „Amerika egyik leghatalmasabb férfijának és képviselőinek ördögi és törvénytelen próbálkozása volt, hogy elhallgattassák a szexuális zaklatások áldozatait”, az ügy pedig „azokról a bátor nőkről és újságírókról szól, akik kitartottak az igazság feltárása mellett”. 

Lisa Bloom ügyvédje az AFP-nek azt nyilatkozta, a felhozott vádaknak nincs tényszerű alapjuk, és alig várják, hogy a bíróságon tisztázzák a dolgot. Weinstein védője szintén alaptalannak nevezte az ügyet. 

McGowan 2017-ben mondta el a nyilvánosság előtt, hogy a „Sikoly” című film 1997-es bemutatóján Weinstein behívta a szállodai lakosztályába, majd a megbeszélés végén behúzta abba a szobába, ahol a jacuzzi is volt, levette a ruháit, és akarata ellenére nyaldosni kezdte a nemiszervét, miközben maszturbált.

A színésznő a Weinstein-botrány egyik főszereplője, és az elmúlt években a hollywoodi zaklatási ügyek leghangosabb szószólója lett. Weinstein, akit több mint száz nő vádol szexuális zaklatással és erőszakkal, minden vádat tagad. (BBC)