Bejött a BKV-nak az egységes toborzókampány: kétszer annyian jelentkeznek, mint korábban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Mióta új típusú toborzást indítottak, megduplázódott a BKV-nál az álláshirdetésekre jelentkezők száma, közölte a cég a Világgazdasággal. A nagyszabású kampányt két és fél éve indították, mikor a metrófelújítás miatt több buszvezetőre lett hirtelen szükség. Idén júniusban már az összes járműágazatra egységes megjelenést és üzenetet fogalmaztak meg. A cég szerint bejött: úgy nőtt a jelentkezők száma, hogy jellemzően a nyári időszakban jellemzően kevesebben keresnek állást. 

Hozzátették: a fizikai állományt érinti leginkább a létszámhiány, állandóan keresnek embert járműszerelői és -karbantartói, az infrastruktúra karbantartásával kapcsolatos munkakörökbe.

Az FKF is ráerősített a toborzókampányukra, a Világgazdaság szerint nem csak interneten és nyomtatott sajtóban hirdettek, hanem felkerestek szakközépiskolákat, családsegítő központokat, hajléktalanirodákat is. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.