„Kövessétek a vezetőtöket” – a felakasztott Mussolinivel üzentek a Celtic drukkerei a Lazio szélsőjobbos táborának

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Parázs hangulatban zajlott a skót Celtic és az olasz Lazio csütörtöki Európa-liga meccse, elsősorban ideológiai okokból. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítve és rasszista skandálásokkal vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a szélsőjobboldali nézeteket közismerten kevéssé toleráló Celtic-drukkerek voltak hangosabbak, írja a Yahoo Sports.

A meccs egy pontján a Celtic szurkolói kifeszítettek egy leplet is, melyen a Lazio-szurkoló egykori fasiszta olasz diktátor, Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!. 

De volt a stadionban olyan nagyobb molinó is, amelyik olaszul küldte el a Laziót: 

Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

A Lazio tábora nem először okozott külföldön felháborodást a rasszista megnyilvánulásaikkal, a klub igazgatója, Nicolo D'Angelo korábban már arról beszélt, hogy a szurkolóknak muszáj összeszedniük magukat és elkezdeniük viselkedni. Szerinte amúgy csak a szurkolók egy kis része okozza a problémát, de ez akkor is elfogadhatatlan. 

A meccset amúgy a Celtic 2-1-re megnyerte, így három meccs után 7 ponttal vezetik az Európa-liga E-csoportját. A második a kolozsvári CFR Cluj hat ponttal, a Lazio három ponttal a harmadik. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.