Már hat hónap múlva új választás lehet Mohácson

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Minden jel szerint már fél év múlva új választásokra kerülhet sor Mohácson, ahol Csorbai Ferenc MSZP-s jelölt lett a polgármester az október 13-i önkormányzati választáson. 

Mohácson az esélyesének számító fideszes jelölt, a várost 20 éve irányító Szekó József szeptember végén elhunyt, és új jelölt állításra már nem volt ideje pártnak. Hiába zajlott az ügyben aláírásgyűjtés is a városban, és hiába kérte az ellenzék is - DK-tól a Momentumon át a Jobbikig - Csorbaitól, hogy lépjen vissza, ő ezt nem tette meg. 

Csorbai végül úgy lett polgármester, hogy alaposan megalázták a helyiek, és sokkal több volt érvénytelen voksot kapott (4076), mint amennyien támogatták (1867). 

Az MSZP-s polgármester a képviselő-testület megalakulása után együttműködésre kérte város vezetőit. Pávkovics Fábor, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője az MTI tudósítása szerint viszont ugyanitt leszögezte, hogy a jogszabály által megjelölt első lehetséges időpontban, azaz hat hónap múlva szeretnék feloszlatni a testületet. 

Erre minden esélyük meglesz, mivel a polgármesteren túl a testületben tizenegy képviselő van, és ebből nyolc mandátumot a Fidesz-KDNP szerzett meg, míg kompenzációs listán az MSZP-nek kettő, a DK-Jobbik-Momentum szövetségnek pedig összesen egy hely jutott. 

Abban egyetértés mutatkozott a felek között, hogy a következő hat hónapban fontosnak tartják a város működésének biztosítását.