Az USA akciót hajtott végre az Iszlám Állam vezetője ellen

Az USA akciót hajtott végre szombaton Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet bujkáló vezetője ellen – közölte egy névtelen amerikai tisztségviselő.

Hogy sikeres volt-e a művelet, azt nem árulta el, de Donald Trump elnök pár órával korábban a Twitteren azt írta, „az előbb valami nagyon nagy dolog történt”, ami azt sejteti, hogy a terroristavezért megölték vagy elfogták. Trump azt is tudatta, hogy reggel (magyar idő szerint kora délután) nagy bejelentésre készül a Fehér Házban.

Iraki tisztségviselők szerint Bagdadit megölték a személyes testőrével együtt – írja a Reuters.

Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere, az Egyesült Államok 25 millió dollár (7 milliárd 225 millió forint) vérdíjat tűzött ki a fejére.

Fotó: al-Furkán/AFP

A Newsweek szerint az akciót Szíria északnyugati részén hajtotta végre különleges kiképzésű alakulat. (BBC, Independent, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.