Elkezdődött a téli időszámítás

időjárás
2019 október 27., 07:45
comments 229

Elkezdődött a téli időszámítás, hajnali 3 órakor 2 órára kellett visszaállítani az órákat. Az átállás érinti a MÁV és a BKK egyes járatait is.

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. közölte: évtizedek óta mérik és elemzik az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait, az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig összesen kb. 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, ami az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő, de az óraátállítás haszna a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, illetve a középületek díszkivilágításával kapcsolatban keletkezik – áll a közleményben.

Az óraátállítást nem mindenki tartja annyira jó ötletnek, itt van például egy cikk a nyári időszámítás ellen. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.