Horváth Csaba a „közbizalom helyreállítása érdekében” visszavonja a módosítást, ami átláthatatlanabbá tehette volna Zuglót

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„A szakmai szempontoknak megfelelő SZMSZ-módosítást visszavonom, hogy elejét vegyem a további rosszindulatú politikai támadásoknak.”

Ezt írta hétfő reggel a Facebookra Zugló új polgármestere, Horváth Csaba. A „szakmai szempontoknak megfelelő SZMSZ-módosítás” hétvégén került be a hírekbe: az Átlátszó írt arról, hogy a szocialista politikus máris átláthatatlanabbá tette volna Zuglót egy új rendelkezéssel, ami alapján szinte bármiben egyedül dönthetett volna, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti, és nem kellett volna a képviselőtestület hozzájárulása több 100 millió forintos ügyekhez.

A képviselő-testület hétfői alakuló ülésén szavaztak volna erről, Horváth még ezelőtt visszavonta az előterjesztést. Posztjából viszont az is kiderül, hogy szerinte semmi gond nem volt a módosító javaslattal. 

„Az eddigi eredményeket semmibe véve, a jövőbeni átláthatóságot támadta meg az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke, amely Zugló Önkormányzatának tervezett SZMSZ-módosítását magyarázta félre. Ezzel az önkormányzat működését alapjaiban meghatározó szabályrendszerrel kapcsolatos közbizalmat ásta alá és becsapta a közvéleményt” - írta a szocialista politikus, aki már hétvégén is azt mondta, „egyetlen olyan hatáskörről sem tudok, ami többletként lenne megfogalmazva a korábbi szmsz-hez képest”.

Hogy miért kellett akkor mégis visszavonni? Horváth szerint a „közbizalom helyreállítása érdekében”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.