Putyin elrendelte az online „kábítószer-propaganda” kriminalizálását Oroszországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasították Oroszország szövetségi végrehajtó szervét, hogy új jogszabályokat dolgozzon ki, amikkel kriminalizálja „a kábítószerek, pszichotrop anyagok vagy analógjaik használatának vagy terjesztésének ösztönzését vagy propagálását az Internet néven ismert információs és telekommunikációs hálózat felhasználásával”.

Az illegális kábítószer-használat ösztönzése Oroszországban jelenleg olyan közigazgatási jogsértés, amit kis összegű pénzbírsággal büntetnek, és eddig még senkit sem büntettek meg a jogsértés online elkövetéséért.

Putyin arra is utasította az orosz belügyminisztériumot, ami szövetségi rendőri erőként jár el, hogy dolgozzon ki tervet új alkalmazottak felvételére, akik online nyomoznának a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények után. Az elnöki rendelet ösztönzi az állami támogatást azon szervezeteknek is, amik megakadályozzák a droghasználatot vagy rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtanak. (Meduza)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.