Putyin elrendelte az online „kábítószer-propaganda” kriminalizálását Oroszországban

INTERNET
2019 október 28., 14:28
comments 62

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasították Oroszország szövetségi végrehajtó szervét, hogy új jogszabályokat dolgozzon ki, amikkel kriminalizálja „a kábítószerek, pszichotrop anyagok vagy analógjaik használatának vagy terjesztésének ösztönzését vagy propagálását az Internet néven ismert információs és telekommunikációs hálózat felhasználásával”.

Az illegális kábítószer-használat ösztönzése Oroszországban jelenleg olyan közigazgatási jogsértés, amit kis összegű pénzbírsággal büntetnek, és eddig még senkit sem büntettek meg a jogsértés online elkövetéséért.

Putyin arra is utasította az orosz belügyminisztériumot, ami szövetségi rendőri erőként jár el, hogy dolgozzon ki tervet új alkalmazottak felvételére, akik online nyomoznának a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények után. Az elnöki rendelet ösztönzi az állami támogatást azon szervezeteknek is, amik megakadályozzák a droghasználatot vagy rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtanak. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.