Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar turisták egyikét

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét, közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM). A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. A lap már ekkor arról írt, hogy egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartották kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak. 

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár korábban a Facebook-oldalán azt közölte: a testvérpár utáni keresést kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.