Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar turisták egyikét

eltűnt
2019 október 29., 11:25
comments 32

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét, közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM). A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. A lap már ekkor arról írt, hogy egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartották kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak.

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár korábban a Facebook-oldalán azt közölte: a testvérpár utáni keresést kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.