Karácsony megkötné Varsóval, Pozsonnyal és Prágával a szabad városok paktumát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Karácsony Gergely főpolgármester a lengyel Gazeta Wyborcza nevű napilapban hirdette meg 

a szabad városok paktumát, amibe a visegrádi országok fővárosait, Varsót, Pozsonyt és Prágát vonná be, írja a 24.hu.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony azt szeretné elérni a szövetséggel, hogy az uniós fejlesztési pénzek közvetlenül a fővárosokhoz kerüljenek, ne a kormányokhoz. Azt mondta, erről már beszélt is Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, aki „együttérzőnek” mutatkozott az ügyben. 

A négy főváros hasonló helyzetben van abból a szempontból, hogy mindenhol ellenzéki polgármester dolgozik, aki konfliktusban áll az országot irányító konzervatív-jobboldali hatalommal. A lap szerint Karácsony ezzel a tervvel szeretné elkerülni, hogy forrásmegvonással büntessék a fővárosokat a kormányok jogállamiságot sértő intézkedéseiért. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.