Karácsony megkötné Varsóval, Pozsonnyal és Prágával a szabad városok paktumát

politika
2019 október 29., 08:22
comments 328

Karácsony Gergely főpolgármester a lengyel Gazeta Wyborcza nevű napilapban hirdette meg 

a szabad városok paktumát, amibe a visegrádi országok fővárosait, Varsót, Pozsonyt és Prágát vonná be, írja a 24.hu.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Karácsony azt szeretné elérni a szövetséggel, hogy az uniós fejlesztési pénzek közvetlenül a fővárosokhoz kerüljenek, ne a kormányokhoz. Azt mondta, erről már beszélt is Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, aki „együttérzőnek” mutatkozott az ügyben. 

A négy főváros hasonló helyzetben van abból a szempontból, hogy mindenhol ellenzéki polgármester dolgozik, aki konfliktusban áll az országot irányító konzervatív-jobboldali hatalommal. A lap szerint Karácsony ezzel a tervvel szeretné elkerülni, hogy forrásmegvonással büntessék a fővárosokat a kormányok jogállamiságot sértő intézkedéseiért. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.