Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek Áder János

ügyészség
2019 október 29., 09:57
comments 388

Áder János köztársasági elnök arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek, írja az MTI. Poltot 2010-ben választotta meg az országgyűlés, idén decemberben jár le a kilencéves mandátuma. 2000 és 2006 közt egyszer már betöltötte ezt a tisztséget, a Parlament honlapjára feltöltött önéletrajza itt olvasható.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Nehéz egyetlen dolgot kiemelni Polt Péter elmúlt évekbeli tevékenységéből, de azt talán érdemes, hogy amikor áprilisban az Európai Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy rendszerszintű intézkedéseket kellene hozni a magas szintű korrupció ellen, Polt azt mondta:

a „magas szintű korrupció” fogalma „definiálatlan”, „ilyen egzakt büntetőjogi kategória” nem létezik. Így számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt