Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek Áder János

ügyészség
2019 október 29., 09:57
comments 386

Áder János köztársasági elnök arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek, írja az MTI. Poltot 2010-ben választotta meg az országgyűlés, idén decemberben jár le a kilencéves mandátuma. 2000 és 2006 közt egyszer már betöltötte ezt a tisztséget, a Parlament honlapjára feltöltött önéletrajza itt olvasható.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Nehéz egyetlen dolgot kiemelni Polt Péter elmúlt évekbeli tevékenységéből, de azt talán érdemes, hogy amikor áprilisban az Európai Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy rendszerszintű intézkedéseket kellene hozni a magas szintű korrupció ellen, Polt azt mondta:

a „magas szintű korrupció” fogalma „definiálatlan”, „ilyen egzakt büntetőjogi kategória” nem létezik. Így számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.