Újbudán is leállítják a kilakoltatásokat

Józsefváros után Újbudán is életbe lépett a kilakoltatási tilalom, közölte László Imre, a kerület októberben megválasztott, ellenzéki polgármestere. 

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester is azt ígérte, hogy fellép az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, múlt héten pedig intézkedett „az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról”. Karácsony ezt az első lépésnek nevezte, ami után a következő években a kerületi önkormányzatokkal együtt kell kialakítani egy „védőhálót”, ami nem hagyja az embereket hajléktalanná válni. 

Az év első felében, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta utáni három hónapban 1476 kilakoltatást regisztráltak az országban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.