Néhány apró, hangsúlybeli különbség Obama és Trump nagy bejelentései között

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Barack Obama elnökségének egyik nagy pillanata volt, amikor bejelentette a több ezer amerikai haláláért felelős al-Káida vezetőjének megölését, tíz évvel a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után.

Donald Trump elnökségének is nagy pillanata volt, amikor bejelentette: az amerikai különleges alakulatok meggyilkolták az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Bagdadit.

Obama 9 és fél percet beszélt, Trump 48 percet. Jimmy Kimmel showműsora ezekből rakott egymás mellé részleteket. A válogatás kiélezett, de a lényeget nem torzítja, és talán további magyarázat sem szükséges hozzá.

Itt egy részletesebb összehasonlítás a Washington Poston. 

De akiknek az angol nyelvű beszédek finomságai megfekszik a gyomrát, azoknak ajánlom azt a két ikonikus képet, amelyek a terroristavezérek likvidálását a Fehér Házból követő elnöki csapatokról készültek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.