18 évig volt egy kis zacskó fű egy ausztrál férfi orrában

Egészségügy
2019 október 31., 07:03
comments 73

Egy kis tasaknyi marihuánát operáltak ki egy ausztrál férfi orrából a British Medical Journal Case Reports című, orvosi esetleírásokat közlő szakmai lap cikke szerint. A drog 18 éve volt a páciens orrában, már be is tokozódott.

A most 48 éves férfi 18 éve börtönben volt, és a barátnője egy látogatáson egy kis marihuánát adott át neki egy apró tasakban. Hogy az őrök ne vegyék észre, a férfi, felszívta a drogot a jobb orrlyukába. Amikor viszont ki akarta szedni, ügyetlenkedett, és csak még beljebb nyomta. Egy idő után aztán azt hitte, valamikor véletlenül lenyelte a csomagot.

A csomag azonban sosem jutott el a beteg torkáig, megakadt és betokozódott mélyen az orrában. Csak 18 évvel később egy CT-vizsgálat során derült ki, hogy még ott van. A férfi egyébként az utóbbi 18 évben gyakran küzdött orrdugulással és fertőzésekkel, de a orvoshoz az egyre gyakrabban jelentkező hasogató fejfájások miatt fordult. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.