18 évig volt egy kis zacskó fű egy ausztrál férfi orrában

Egy kis tasaknyi marihuánát operáltak ki egy ausztrál férfi orrából a British Medical Journal Case Reports című, orvosi esetleírásokat közlő szakmai lap cikke szerint. A drog 18 éve volt a páciens orrában, már be is tokozódott.

A most 48 éves férfi 18 éve börtönben volt, és a barátnője egy látogatáson egy kis marihuánát adott át neki egy apró tasakban. Hogy az őrök ne vegyék észre, a férfi, felszívta a drogot a jobb orrlyukába. Amikor viszont ki akarta szedni, ügyetlenkedett, és csak még beljebb nyomta. Egy idő után aztán azt hitte, valamikor véletlenül lenyelte a csomagot.

A csomag azonban sosem jutott el a beteg torkáig, megakadt és betokozódott mélyen az orrában. Csak 18 évvel később egy CT-vizsgálat során derült ki, hogy még ott van. A férfi egyébként az utóbbi 18 évben gyakran küzdött orrdugulással és fertőzésekkel, de a orvoshoz az egyre gyakrabban jelentkező hasogató fejfájások miatt fordult. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.