Észak-Korea kilőtt két rakétát a Japán-tengerbe

Észak-Korea kilőtt két lövedéket vagy rakétát a Japán-tengerbe csütörtökön,közölte a dél-koreai hadsereg vezérkara. A japán védelmi minisztérium szerint ballisztikus rakétákról van szó, amelyeket Dél-Phjongan tartományból lőttek ki, és korlátozott hatótávolságuk miatt nem fenyegették Japán területét vagy felségvizeit, a Japán-tengerbe csapódtak be.

Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Észak-Korea május óta 12 lövedéket vagy rakétát lőtt ki. Legutóbb október 2-án tesztelt egy új típusú, tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát Vonszan kikötőjének közelében. A támadás egyébként aznap történt, amikor Mun Dzsein dél-koreai elnök az anyja temetésére ment, aki kedden halt meg. (Reuters/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.