A Mi Hazánk kicselezte saját magát: előbb visszalépett, majd mégsem a jászberényi polgármester-választáson

Miután a Szegedi Ítélőtábla is helybenhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, új polgármester-választást rendeznek november 10-én Jászberényben. (Október 13-án a jobbikos Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) 14 szavazattal többet gyűjtött a fideszes Szabó Tamásnál.)

A megismételt voksolásra négyen neveztek:

  • Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), 
  • Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom), 
  • Dr. Magyar Levente (független), 
  • és Dr. Szabó Tamás (Fidesz-KDNP).

Az álló kampányvízbe a Szoljon.hu dobta a bombát pénteken: Dobrosi sajtónyilakozatban közölte, hogy visszalép, nem indul. Döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki 

Budai Lóránt alkalmatlan, 

ezért nem szeretné megosztani a jobboldali szavazatokat. A bombára a Mi Hazánk dobta az atomot:

hiába jelentette be visszalépését tagjuk, mégis indul.

A Facebook-oldalukon megjelent közlemény szerint a "bejelentés a jászberényi tagszervezetének álláspontját tükrözte, amit az országos elnökséggel nem egyeztettek." 

"Az országos elnökség azzal egyetért, hogy a jobbikos-balliberális Budai Lóránt alkalmatlan a városvezetésre, (..) ugyanakkor a Fidesz polgármesterjelöltje, Szabó Tamás is alkalmatlan,"

írják. Mivel "egyik polgármesterjelöltet sem tudjuk tehát támogatni, ezért az elnökség döntése értelmében, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Dobrosi Péter is indul a megismételt választáson." Hogy Dobrosi mennyire alkalmas, arról a Mi hazánk nem írt.