A portugál McDonald's belátta, hogy nem olyan jó poén vérengzéssel tréfálkozni

Bocsánatot kért és bevonta felháborodást keltő reklámjait a McDonald's portugál szárnya. A cég halloween alkalmából kínált epres fagylaltdeszertet (sundae), amit aztán a U2 korai slágerére utalva "Sundae bloody sundae" néven reklámozott.

Mígnem csütörtökön nagy bocsánatkérések között vissza nem vonta a kampányt, ami eléggé felháborította az íreket. Joggal, mert a U2 slágere egy valódi vérengzésre, az ír történelembe Véres vasárnap néven bevonult 1972 januári mészárlásra utalt, amikor brit ejtőernyősök 14 ír nacionalistát lőttek agyon Derry városának lázongó ír gettójában, a Bogside-on.

"A kampány célja a halloween ünneplése volt, nem érzéketlen utalás bármilyen történelmi eseményre, amely bárkit sérthet. Őszintén elnézést kérünk bármilyen sérelemért, amit okoztunk" - közölte a cég a Guardiannel, jelezvén, hogy időközben minden ilyen reklámot eltávolítottak éttermeikből. (Via The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.