Az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta az Emberi Jogokért mozgalmat

külföld
2019 november 01., 16:44
comments 180

Felszámolta és töröltette a jogi személyek nyilvántartásából az orosz legfelsőbb bíróság pénteken a az egyik legrégebbi és legismertebb orosz jogvédő mozgalmat. Az Emberi Jogokért szervezet beszántását az igazságügyi minisztérium kérvényezte formai és eljárásbeli hibákra hivatkozva, például, hogy egy tavalyi ügyészségi vizsgálat során nem küldte meg időben a megfelelő dokumentumokat. Az igazságügyi tárca keresetében azzal érvelt, hogy a jogvédő szervezet

tevékenységével "durván megsérti" mind az orosz jogrendet.

A szervezet vezetője Lev Ponomarjov hiába kérte a tárgyalás elhalasztását, a legfelsőbb bíróság szerint a 13 elkövetett törvénysértés közül négy korrigálhatatlan. Az ítélet ki kihirdetését követően Ponomarjov kijelentette: 


sem Moszkvában, sem országosan nem szüntetik be a tevékenységüket. 

link Forrás

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.